Amenajari Interioare si Exterioare

Click here to edit subtitle

AMENAJARI EXTERIOARE

Finisajele exterioare sunt cartea de vizita a oricarei case care se respecta. Este important insa sa stiti ca anumite materiale, cum este de exemplu piatra stratificata decorative, sunt extrem de sensibile si se pot deteriora foarte usor in timp sau din cauza intemperiilor.

FINISAJE DE EXTERIOR

Finisajele de exterior reprezinta unul dintre punctele centrale ale oricarei renovari.

Este foarte important sa reparam si sa dam un aspect proaspat elementelor de exterior, in primul rand fatadei, mai ales ca noua legislatie obliga proprietarii in acest sens. Dar sa nu uitam nici de lemnul de la terasa si gradina.

Fatada a avut intotdeauna atat un rol estetic, dand nota personala exterioara a casei, cat si unul practic, prin protectia pe care o asigura casei fata de actiunea agentilor exteriori si a razelor solare, in special a celor UV. De aceea, este importanta nu numai culoarea, ci si calitatea vopselei folosite. Microporozitatea este si ea importanta, suprafata fatadei necesitand sa fie permeabila pentru vaporii fini, fara a lasa insa apa sa patrunda. Substantele din atmosfera, ce pot patrunde odata cu apa, duc la fenomene de coroziune, fisurare si cojire. Legat de permeabilitate, absorbtia capilara a suprafetei fatadei trebuie sa fie mai mica de 0,5 kg/mp.


Pentru faţade se pot folosi mai multe tipuri de vopsele. Cele acrilice au avantajul că se pot dilua cu apă. Aceasta se poate face şi cu solvenţi, dar timpul de uscare devine mai lung. Aplicarea este uşoară, iar capacitatea de acoperire e mare, având şi un aspect fungicid şi algicid. Vopselele naturale au avantajul că sunt compuse din elemente biodegradabile (ulei de in, de exemplu), liaţii se bazează pe răşini naturale, iar pigmenţii sunt minerali sau pe bază de tincturi vegetale. Un liant foarte eficient, conferind în plus nuanţe naturale, este praful de calcar, care este plastic, elastic, permeabil în realizarea tencuielilor şi oferă izolaţie termică şi fonică, reducând riscul la fisuri. Acestea pot apărea chiar şi în cazul unei construcţii noi, important fiind însă ca ele să nu se transforme în crăpături. 


Culoarea are o importanţă specială atât pentru faţadă, cât şi pentru casă, în special din punct de vedere estetic. Pe lângă faptul că protejează zidăria, aceasta poate influenţa şi regimul termic al casei. O faţadă de culoare albă reflectă în totalitate radiaţiile, în timp ce una verde absoarbe radiaţiile albastre şi roşii, având astfel un aport caloric. Culorile au efect şi asupra insectelor: muştele evită culoarea albastră, iar ţânţarii sunt atraşi de suprafeţele galben-portocalii.  

GARDUL

Gard din fier forjat sau confectii metalice


Daca dispuneti de o gradina frumoasa in fata casei, si nu va deranjeaza ca aceasta sa fie admirata de trecatori, puteti opta pentru un gard din fier forjat cu fundatia si soclul din beton sau piatra naturala. Solutia este destul de folosita in ultimii ani, mai ales la casele din zone urbane. Costurile de executie sunt dintre cele mai mari. Pretul unui metru patrat de gard din fier forjat variaza intre 100 si 600 euro, in functie de complexitatea elementelor ce il compun, elementele fiind lucrate adesea manual.
Mai ieftine, dar si mai putin estetice, sunt confectiile metalice, al caror pret pentru un metru patrat de grad poate cobori pana la 50 de euro. Tot la gard metalic trebuie sa amintim si gardul din plasa de sarma, mult mai potrivit insa pentru imprejmuiri industriale decat rezidentiale.
Gard din caramida, piatra naturala sau elemente de beton armat


Daca gardul trebuie sa va protejeze impotriva privirilor indiscrete si intrusilor solutia este un gard inalt din caramida, beton sau combinatia celor doua. Aceasta varianta este foarte folosita pentru gardurile ce despart doua proprietati. In cazul gardurilor din stalpi si placi prefabricate din beton armat inaltimea placilor este de obicei de 2 metri in timp ce stalpii au de regula 2,5 metri din care 0,5 metri se ingroapa in pamant. Placile sunt disponibile cu diverse modele si finisaje, inclusiv imitatie de piatra naturala, pretul mediu pentru un metru liniar de astfel de gard fiind de 100 RON.  Dezavantajul acestui tip de gard este greutatea mare a placilor care face ca transportul si manipularea acestora in timpul montajului sa nu fie o treaba tocmai usoara.


Atentie! Inainte de a incepe constructia gardului, nu uitati sa solicitati autorizatia de constructie!

Prin planul de urbanism vi se pot impune anumite restrictii ce tin de inaltimea minima, inaltimea maxima, gradul de opacitate, etc. Acestia sunt factori ce va pot influenta decisiv optiunea pentru un anumit tip de gard!Executam finisaje exterioare:

- tencuieli exterioare

- termoizolatii

- finisaje exterioare; lavabila

- tencuieli decorative

- tencuiala texturata

- gresie

- pavele

- alei

- renovari


DESIGN EXTERIOR


Constructii promovare site

amenajariinteriorexterior.webs.com Web analytics